Gradun tekemisen lomassa olen toki ajatellut kaikenlaisia neulomisprojekteja. Päätin eräänä iltana testata myös netin lankakauppoja, varsinkin kun en ehtinyt todellakaan mihinkään kaupoille muuten. Suuri Käsityö -lehden 2/2012 numerossa esiteltiin Debbie Blissin uusi Paloma -lanka ja sen ohella kauniita neuleita. Ihastuin sivun 37 helmineulejakkuun ja päätin oitis tehdä sellaisen. Ajattelin että isoilla puikoilla ja paksulla langalla sen saa nopeasti valmiiksi ja vielä käyttöön ennen lämpimiä kelejä. Tsekkailin netistä ohjelangan hintoja ja päätin jäädä odottamaan sitä lakimiehen palkkaa...

Jakku kuitenkin pyöri mielessä ja aloin miettiä vaihtoehtoista lankaa. Tämä on sikäli riskaabelia, että mä a) en ole niin hyvä neuloja ja b) olen vielä huonompi laskemaan tiheyksiä ja sen sellaista. Päädyin kuitenkin tilaamaan kilon Viking Naturgarn -lankaa Lankatalo Tapion kaupasta. Tuli sillekin hintaa lähes 50€ (+heräteostokset päälle..), mutta ajattelin että sitten jakun sörssiminen ei vatuta niin pahasti kuin jos käytössä olisi ollut tuplasti kalliimpi Debbie Bliss -lanka.

Francis oli ihan et mihin nääkin nyt sitten taas laitetaan.

Tietty piti tilata myös 10 koon kaapelipuikot. Ja 2,5 bambuiset sukkapuikot omaan ikuisuussukkaprojektiini. Ja vähän muutakin lankaa. Sukulaiset ovat niin ikään alkaneet kyselemään omia tiskirättejä, ja ajattelin että Dropsin Cotton Light sopisi tarkoitukseen myöskin. Väritkin oli niin söpikset.

 

Neulomishermoja on osaltaan kutkutellut Let´s Knit! -lehti, jonka ekat numerot ovat löytäneet perille tänne pohjolaan. Sain ekan numeron mukana bambupuikot (2 paria) ja erityisesti vauvaohjeita sisältävän spesiaalilehden. Pari päivää aiemmin tuli postissa tuollainen kansio, johon saa lehdet sitten koota siististi jemmaan. Ihan jees, mutta otti kyllä hiukan päähän kun lueskelin lehteä ja huomasin että kuukauden myöhemmin tehdyllä tilauksella olisi saanut ties minkä jättisetin puikkoja ja neulelaukun. Mä sain jonkun hikisen kansion. Pah.

(oikeesti tykkään kun ton lehden mukana tulee aina kaikkea kivaa..)

Olen mä neulonutkin! 10 vee serkkutyttö on odottanut näitä säärystimiä nyt vuoden -tasan edellisistä synttäreistään lähtien. Vihdoin viime kuussa sain ne vietyä tanssijattarelle! Lankana Novitan Puro.

Naturgarn jakku on melkeen valmis...siitä lisää myöhemmin. Nyt mä lähden katselemaan mitä Siivouspäivä tuo tullessaan. Toivottavasti löytöjä..