Ja kävipä noina aikoina, kun hänen piti graduansa kirjoittaman, että hän touhusi kaikkea muuta jos vaan suinkin pystyi ja hyvä tekosyy kohdalle osui. Viisaiden sähköpostiviestien kautta hän sai tiedon, että tämänkin viikonlopun graduvapahtaja oli syntynyt ystävän 30-vuotissynttäreiden muodossa. Hän valjasti hollantilaisen kantojuhtansa ja suuntasi Prismaan läpi pimeän ja sateisen Viikin etsimään sopivaa kurpitsapäätä.

Oikeasti kaverin kanssa sovittiin, että helpotan hieman juhlavalmisteluja tekemällä kurpitsapiirakan. Hyvä lupaus sinänsä, kosken ole koskaan tällaista torttua aiemmin vääntänyt. Mutta yrittänyttä ei laiteta. Koska piirakkaan tarvitaan kurpitsaa, saimme samalla hyvän tekosyyn hankkia kurpitsalyhtypää. Vai meniköhän se toisiinpäin..? Anyways, myös mun kurpitsankaivertamistaidot rajoittuvat siihen, että olen kerran katsonut punkkulasi kädessä kun mun englantilaiset ottolapset moiseen hommaan ryhtyivät. Tämänvuotiseen urakkaan valmistauduin niinikään punaviinipullolla.

Hykertelin tyytyväisenä itsekseni, kun tajusin että miten tämä koko kurpitsaprojekti on yhtä kierrätystä. Kaikki tulee hyötykäyttöön. Kuorista lyhty, sisältö soseeksi ja piirakkaan. Siemenetkin säästin ja huuhdoin, koska ne kuulemma myöhemmin paahdetaan mausteiden kanssa makoisiksi suolapaloiksi. Kaikkea oppii kun vanhaksi elää.

Herra F oli tietysti tässäkin mukana täysin rinnoin. Erityisen vaikutuksen teki kurpitsahemmolta kaiverrettu suupala; sitä piti heitellä pitkin kämppää ja retuuttaa kun hyvääkin saalista. Toi kissa on outo. Se tykkää muuten vähintään yhtä paljon hunajamelonin kuorista!

Piirakasta tuli ruma, mutta eiköhän se käy Halloweenin henkeen ihan hyvin. Vielä ennen tarjoilua tulee pintaan kinuskikuorrute. Ohjeessa käskettiin laittaa pähkinärouhetta, mutta se ei käy pelin henkeen yhden kaverin ollessa allerginen kyseisille pipanoille. Olen lyhtyynkin ihan tyytyväinen. Tällaiset tuliaiset lähtevät siis illalla kaverin luokse yhden noita-akan viemisinä. Sitä ennen on vielä hauskaa tiedossa kun pitää tuunata hollantilaisesta italialainen mafiahenkilö, jolla on verskat ja kaulakääty, kultahammasta ja sliipattua tukkaa unohtamatta.

Happy Halloween!