Harkitsin aikuisten oikeasti laittavani tänne seuraavaksi kuvan mun lääkekasasta, joka on levällään pesuhuoneen pöydällä. Real life material. Päätin kuitenkin kuvata yskänlääkkeen sijaan muita herkkuja.

Meitsin työpaikka järjestää tänä viikonloppuna elokuvafestivaalin. Tarjolla on todella mielenkiintoisia elokuvia ympäri maailman ja mikä parasta -leffan pääsee ilmaiseksi! Ja mikä toisteksi parasta -sieltä saa mun leipomia talvimuffinseja!

Talvimuffinsit tulivat päähäni kun köröttelin bussilla kotiin torstaina. Mietin vaihtoehtoista ja kauteen sopivaa versiota suosikkisuklaamuffinseistani. Jotain jouluista, muttei liikaa, talvista... Vähän riskaabelia ehkä lähteä heittelemään randomeja ainesosia mukaan kun ei mulla ole kauheasti kokemusta reseptien modaamisesta, mutta olin ihan tyytyväinen lopputulokseen.

Laitoin siis suosikkitaikinaani suklaapalojen/rouheen sijaan murskattua piparkakkua. Jauhojen joukkoon lisäsin 1 rkl piparkakkumaustetta ja osan sokerista vaihdoin tummaan siirappiin. Jokaiseen muffiniin kätkettiin sisälle punainen coktailkirsikka (tiedän et moni inhoo noita, mutta se oli mun mielestä jouluinen idea ).

DSC07291-normal.jpg

Ja ennen uuniin menoa vielä ripaus piparkakkumurusia päälle (ei liian isoja, etteivät kärtsää).

DSC07295-normal.jpg

Päälle ripottelin heti uunista ottamisen jälkeen talvikoristerakeita ja vielä kun olivat jäähtyneet, tujaus tomusokeria päälle. Namnam.

DSC07301-normal.jpg

Innostus piparkakkumaustekokeiluun lähti siitä, kun tein jokin aika sitten piparkakkukakun (hmm?). Siis kuivakakun, joka on piparinmakuinen, eikä oikeastaan kovin kuiva, koska taikinaan tuli kermaa. Tätä täytyy tehdä jouluksi lisää. Testasin myös ostamaani Irish Coffee -makusiirappia, koska halusin kaffedrinksun, mutta antibioottikuurin kanssa ei viski oikein natsaa. Hyvä oli tämäkin. Sairaslomat lihottaa.

DSC07254-normal.jpg