Eih, en tarkoita gradua.

Mä luulen että tämä neuletunika on ollut kauemmin kesken kuin gradu. Langat on ainakin ollu ostettuna jo iäisyyden. Lupasin tehdä sen aluksi äidille, ja yhdessä valittiin väri ja malli. Aloin innoikkaasti tehdä selkäkappaletta, mutta into tyssäsi siihen. Nyt aloin tehdä etukappaletta. Kun se oli valmis, palat olivat ihan eri kokoiset..käsiala heittää. Laskin silmukat ja kaikki, eli tosiaan, oli vaan niin eri käsialaa etten voinut niitä yhdistää. Ei muuta kuin purkamaan se vanha selkäosa ja tekemään uusi. Lupasin itselleni että nyt se valmistuu.

Jossainvaiheessa alkoi näyttää siltä, että puserosta tulee pienempi kuin M-koko, joka oli alunperin valittu. Soitin äidille, ettei se ehkä enää mahdu tunikaan, koska se on enemmänkin S valmistuessaan. Ostettiin äidille toiset langat, tälläkertaa liiviä varten (joo, se on kesken vieläkin..). Nyt tunika on vihdoin valmis. Luulen että se on sittenkin M, koska on itselleni vähän liian suuri. Eikä ihan mun väriä. Täytyy ehkä viedä se äidille...

Lankana Novitan Puro, väri 809. Malli oli nimeltään joku "Neulottu naisen tunika" ja löysin sen Suomen Lähikauppa Oy:n Me-lehdestä. Siellä nettisivuilla on joitakin neuleohjeita, mutta en kyllä löytänyt tuota samaa enää. Novitalta voi ehkä kysellä jos ohjeen halajaa, ja on mullakin siis vielä se lehdestä leikattu ohje. Kokoja ohjeessa on tosi hyvin.

Testasin myös Novitan Polku -lankaa ja tekaisin hollantilaisen äidille kaulurin. Toiveena oli syksyinen väri. Toivottavasi Hollannissakin on kylmä vielä, koska tämä lähtee nyt vasta postiin... Ohje on omast pääst.

Niin, ja kaverikin saa nyt sen Hanko-lankaisen siivousliinansa. Tuli vähän paksu, eikä imukyvystä ole tietoa, mutta kuvasta tuli söde.

p.s. Anskun Aarremmaassa on arvonta.