Mä olen ollut Sinterklaasin mielestä todella kiltti. Olenkin kyllä nähnyt paljon pietejä, eli asia voi selittyä sillä..ehe ehe. Ja koska olen sairaslomalla (vaihteeksi..) eikä mulla ole muutakaan tekemistä (mikä gradu?), niin laitan tänne kuvat kaikista mun uusista ihanuuksista, joita paketeista löytyi.

Ensin silti selitys sille, miksi mä ja hollantilainen lihotaan jo ennen joulua:

Hollannissa on omituinen mutta hauska tapa laittaa leivän päälle "vlokken"ia. Olin aluksi epäileväinen, sillä ne näytti mun mielestä strösseliltä, enkä sitäkään laita kuin ehkä jääteloon, ja mielummin en siihenkään. Muutaman kerran kokeiltuani jäin koukkuun, ja ollaankin oltu aika riippuvaisia hollantilaisen äitylin lähettämistä paketeista. Nyt kun kerta mentiin sinne, niin pakko oli ostaa niitä. Ja tämän lisäksi hollanitilainen oli mielikuvituksen puutteessa pyytänyt niitä myös lahjaksi -ja niitähän se myös sai. Nyt meillä on kaikki kaapit täynnä erimakuisia suklaahippuhiutaleita. Nomnom.

DSC07492-normal.jpgDSC07490-normal.jpg

Suosikkimme on Viidakko-sarja, ja erityisesti krokotiilivlokken. Niissä on mukana myös "funnies", eli vähän isompia suklaakuvioita, joita kuuluu metsästää niinkuin aikanaan muropaketin yllätyslelua. Leivälle laitetaan siis voita, ja tätä päälle. Syödään ja jäädään odottelemaan verisuonten tukkeutumista.

Lisäksi mä sain suosikkejani, eli siirappivohveleita. Ite piti ostaa tietysti Kruid Noten -pusseja ja perinnekarkkeja kotiin ja töihin vietäväksi. Jo näiden takia oltaisiin tarvittu ylimääräinen matkalaukku kotimatkaa varten, mutta sitten vielä ne lahjat...

vohvelit%20ym-normal.jpg

Sinterklaas oli ilmeisistä kieliongelmista huolimatta ilmeisesti kuitenkin vakoillut tätä blogia, sillä kaikki lahjat osuivat aikalailla nappiin. Jatketaan leivonnaisteemalla; sain aivan ihkun silikonimuffinivuuan, jossa lumiukkoja. Lisäksi muffinipapereita, koristeita, jouluisia strösseleitä, piparkakkumuotteja...

leipomiset-normal.jpg

Hyvin on Sintti ollut muistakin harrastuksista perillä, sillä paketeista paljastui askartelutavaraa..

DSC07542-normal.jpgDSC07544-normal.jpg

..kranssintekotarpeita...

DSC07510-normal.jpg

..neulekirjoja...

DSC07516-normal.jpg

Neulekirjat on tietysti hollanniksi, mutta sekös on hyvä, koska haluan oppia kielen. Tuo Lesley Stanfieldin kirja (oik.) on käsittääkseni käännetty englannista, mutta siitä löytyy myös suomenkielinen versio, tai ainakin samoja ohjeita sisältävä versio. Kirja sisältää siis 75 erilaista ohjetta kukille, lehdille, perhosille, korennoille..ihania, helppoja ja kivoja käyttää esim. muita neuletöitä koristamaan. Sekä neulemalleja, että virkkausmalleja. Tässä esimerkkejä:

ohjeet-normal.jpg

Sain paljon kirjoja muutenkin. Vanhoja nukkeja ja nukkekoteja esittelevä opus on paksu, ja odottelee nyt sitä että hollannin lukeminen alkaisi sujua. Onneksi voi aina katsella kuvia.

poppenhuisen-normal.jpg

Ulkomaanelävä tarvitsee myös oppaan Sinterklaasista. Ajattelin oikeasti viedä tämän töihin näytille, kun ennen matkaa kaikki niin kyselivät että mikä ihmeen Sinterklaas. Todella taidokkaasti piirretyt kuvat tässä, ja ihania yksityiskohtia.

DSC07539-normal.jpg

Sain myös hollantilaisen Willem frederik Hermansin kirjan "The Darkroom of Damocles". Se on sentään englanniksi, täytyy aloitella kun on taas aikaa syventyä johonkin kirjaan. Lisäksi kirjahyllyyni päätyi aivan iki-ihana "Het Muizenhuis", jonka tekijä Karina Schaapman on ilmeisen nukkekotiaddikti itsekin. Epäilen lahjan antajaksi hollantilaisen isää, sillä tämä tiesi kertoa Schaapmanin tehneen valtavaa hiiritaloa asuntonsa ikkunaan, ja kun ihmiset jatkuvasti pysähtyivät ihailemaan hiirulaisten elämää, syntyi idea kirjaan. Kirjassa seikkailevat pikkuhiiret Sam ja Julia. Teksti on niin simppeliä, että mäkin melkeen ymmärrän mitä siinä tapahtuu. Satukirjahan tämä on, mutta kuvat ovat niiiin ihania, vai mitä?

DSC07526-normal.jpg

Tästä saa inspiraatiota omiin nukkisteluihin kyllä.

hiiru-normal.jpghiiritalo-normal.jpg

Ja kaikki kuvat siis kirjasta. Tsekkaa myös tekijän blogi osoitteessa: http://hetmuizenhuis.blogspot.com/

Tätä kirjoittaessa mä kyllä mietin että miten hemmetin kiltti mä olen muka ollut. Lisää lahjoja:

3D-pienoismalliaskartelujuttu Claude Monetin talosta. Ihanaa pikku näperreltävää joksikin illaksi.

DSC07538-normal.jpg

Joulua varten ovikoriste, kaunis taulukehys, koristepaketti, värikkäät jouluvalot, ja paketti söpöjä kissakoristeita kuuseen. Ne on vielä jopa ehjiä, vaikka Franciskin on jo kotona.

joulu-normal.jpg

Sint oli käynyt myös Lushissa. Söde kissakynsiharja nuolee altaanreunalta ylimääräiset roiskeet.

kisu-normal.jpg

Pesuaineetkaan ei heti lopu. Body Shopin Morninga-tuoksu on uusi suosikkini todellakin. Ostin viimeksi sitä jo Amsterdamista. Ei siksi ettei Suomesta saisi, vaan siksi että siellä on aika paljon halvempia kaikki Body Shopin tuotteet..

DSC07486-normal.jpg

Ja vielä kissaystävällinen kalenteri, sekä hollannin kielen tehtäväkirja uutta vuotta innostamaan.

kalenteri-normal.jpg

Jokohan tuli kaikki..? Sain mä lankaakin, mutta aloin tietty jo neuloa siitä ja unohdin ottaa kuvan. Valmiista työstä sitten. Ajattelin tehdä samanlaisen huivin kuin joskus aikaisemmin tein ystävälle.

Että tällaisia juttuja. Nämä + hollantilaisen lahjat + shoppailut aiheuttivat tietysti akuutin tarpeen ylimääräiselle matkalaukulle. Lainattiin sitten hollantilaisen porukoilta yksi iso ja pakkailtiin huolella. Onneksi saatiin lahjaksi myös matkatavaravaaka -tuli tarpeeseen! Ihme kyllä lentoyhtiö punnitsi myös käsimatkatavarat. Omani oli 12,0 kg, eli just sen mitä saikin olla..onneksi aiemmin vaadin että molempien käsimatkatavaratkin punnitaan kotona, koska toinen oli vaan että "ei ne niitä ikinä tarkasta.."

Ja sitten joululahjoja odottelemaan...