Tai jos ei nyt ihan extreme makeover niin ainakin kauan odotettu ehostus.

Löysin siis vanhan Mollamaijani kotipihan leikkimökistä. Oli se sen verran surkea näky, että istutin mollan Opelin takapenkille ja lupasin sille uuden ja hienomman elämän oikein herrojen Helsingistä. Ajattelin että molla olisi samalla hyvä kohde mun kasvavalle tuunausinnostukselle.

Mulla ei ole mitään hajua mistä molla on alunperin mulle tullut, olen varmaan saanut sen jo pienenä, koska muistan sen pyörineen mukana aika kauan. Mollalla oli letit molemmilla puolilla päätä ja mekon kanssa samansävyinen myssy. Nyt se näytti ainoastaan surkealta..

Tukka roikku enää hiuskarvan varassa (hehe), toinen jalka oli puoliksi irti ja mekkokin revennyt. Joku ystävällinen on mollaa aikojen saatossa yrittänyt paikkaillakin, mutta leikkaushaava selässä oli aika karua katsottavaa.

Koska selästä pursui täytteet jo valmiiksi ulos, päätin vaihtaa ne uusiin. Sisältä paljastui jonkun mummon yhden jos toisenkin käsityöprojektin jämälangat. Eli molla on ollut kierrätyskamaa jo syntyessään!

Täytettä riitti ja riitti ja riitti, ja tulipa tyhjennettyä nuken pääkin siinä samassa. Meni ihan lättänäksi koko nainen. Sitten vaan uutta täytettä sisään..ja paljon! Päätin jatkaa kierrätysmeiningillä ja uudet hiukset kokosin niinikään jämälangasta.

Tadaa, mikä tukka! Karkasi vähän mopo käsistä ja neuloin aina vaan uuden tupon kiinni nuken päähän. Tuli erehdyttävästi Bratzin näköinen..mutta aika hyvä, eikös? Olin aikeissa tuunata naamataulunkin, mutta uuden hiustyylin myötä mollan ilme kirkastui siinämäärin että päätin luottaa ikimuistoisen taiteilijan näkemykseen. Sitäpaitsi, en halunnut muuttaa nukkea enempää kuin korjaustoimet vaativat.

Samalla logiikalla päätin säilyttää mollan entisen mekon. Alle tehtiin kuitenkin vaaleasta pellavakankaasta alushousut, ja oikein pitsireunuksilla.

Nyt molla odottaa myssyään, jonka etsimiseen olen yrittänyt mobilisoida koko sisaruskatrasta. On paljon mahdollista että myssy on aikojen saatossa heivattu menemään. Kirppiksillä pidän silmät auki sopivan kankaan varalta, myssyssä on ehdottomasti oltava mekon ruskea/oranssi ruusukuvio! Mekkokin kaipaa pientä kunnostusta, ja vielä kampaus..

 

To be continued...