Työtätekevän joulu tuli ja meni tänä vuonna varsin nopeasti. Jouluihmisenä olin mielestäni kyllä menossa mukana, vaikken ehkä ihan samalla hitaudella ja hartaudella kuin yleensä. Töissäkin piti olla vielä aatonaattona iltapäivään. Mutta joulu saatiin rakennettua tänäkin vuonna, vaikka siihen kuluikin aika monta pulloa punaviiniä.

Seuraavassa pikakelaus Buckyn jouluvalmisteluihin blogirelevanteilta osin:

Ihan ekana piti tietysti askarrella isompi jouluovikoriste kun naapurilla. Pohja mulla olikin valmiina kun löysin kivan kehikon Tiimarin alesta jo viime syksynä. Myös koristeet löytyivät omasta varastosta eli tätä jouluaskartelua varten ei tarvinnut investoida ollenkaan. Ajattelin että hyvän joulun toivotus pitäisi kuitenkin olla, ja sitä varten löytyi Jäähallin kirpputorilta erään vanhemman rouvashenkilön itse askartelema peltikyltti. Kyltti itse maksoi 20 senttiä, mutta kaupan päälle kuuntelin rouvan sairaskertomukset 30-luvulta lähtien eli ei ole ihan pienellä hinnalla lunastettu tämäkään yksityiskohta..

DSC04255-normal.jpg

DSC04257-normal.jpg

Kortteja tuli tehtyä monessa vuorossa (yleensä yövuorossa) pitkin marras-joulukuuta. Ja tietysti siten että kaverin avustamana sain ne postiin juuri ja juuri ennen postin määräämää 15.päivän määräaikaa. Löysin jo aikaisemmin Kädentaitomessuilta ihania jouluaiheisia paperikkoja. Niiden ja muiden valmismateriaalien ansiosta kortit valmistuivat suht nopeasti ja kivuttomasti. Käytin tänä vuonna jopa omaa mielikuvitustani ja melkein kaikki saivat ihan yksilölliset kortit; kahta samanlaista ei ainakaan ollut. Eniten onnistuin yllättämään englantilaiset kämppikset postittamalla jokaiselle joulukortin vanhempien asunnolle -mulla ei ollut muuta osoitetta ja arvasin että sinne ne menee kuitenkin jouluksi. Kivoja kiitosviestejä on sadellut!

DSC04046-normal.jpg

Kaikki jouluvalmistelut sujuivat mutkitta kun mulla oli iki-ihanat uudet muumimammasakset! (vähän tumma kuva..)

DSC04187-normal.jpg

Sitten piti tietysti koristella oma joulu ja koota taas kerran uskollisesti palvellut muovikuusi olohuoneen nurkkaan. Tänä vuonna yksikään kynttilälamppu ei ollut palanut ja aloin uskoa että joulu vielä onnistuu.

DSC04261-normal.jpg

Taustalla näkyvät pikkutaulut löysivät mun seinälle huutonetin kautta. Eräs nainen myi pois "punaisen sisustuskauden" satoa ja sehän kelpasi mulle oikein hyvin. Muitakin paketin löytöjä päätynee blogiin kun vaan ehdin ottaa kuvia.

Kuusen latvaan pääsi tänäkin vuonna pieni joulunalle, joka mulla on ollut jo lapsuudesta asti. Hollantilainen nimesi sen pyllyvakonalleksi, kun sillä ei ole housuja. :D

DSC04171-normal.jpg

Nukkekodit eivät saaneet tänävuonna joulukoristusta, mikä on sikäli sääli. Näin muuttoautossa pienen laatikon, jossa luki päällä "Nukkekodin joulukoristeet", mutta en tajua mihin se laatikko on joutunut! Kai se jossain jemmassa on,,joko mun kellarissa tai isän vintillä. Isän vintillä odottelevat edelleen myös Villa Iris, Tiilinummi ja Honkapiha. Samoin kaikki huoneprojektit. Mulla on Helsingissä seuranani vaan Harri, mutta se riittää toistaiseksi.

DSC04282-normal.jpg