Ajattelin testata josko mä osaisin tehdä bostonkakun. Resepti oli jääkaapin ovessa monta viikkoa, kunnes oli tulossa vieraita ja sain hyvän syyn alkaa leipomaan. Alkuperäisessä reseptissä väliin piti laittaa pakastemarjoja, mutta mä luovuin ideasta kun kerta toisensa jälkeen lähikaupan pakasteallas oli täynnä eioota. Reseptistä tuli siis hiukkasen modattu, mutta aikas hyvä, vaikka itse sanonkin. Tästä riitti vieraille, ja seuraavana päivänä vielä toimiston väelle.

Resepti oli muistaakseni Pirkassa, mutten löytänyt sitä netistä. Tässä taikinan ja täytteen ohje, jos jotakuta kiinnostaa.

Bostonkakku

3 dl maitoa

30g tuorehiivaa

1 tl suolaa

2 tl jauhettua kardemummaa

1 kananmuna

1 1/4 dl sokeria

n. 11 dl erikoisvehnäjauhoja

100 g pehmeää margariinia

 

Täyte:

1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa (laitoin ite Philadelphiaa)

2 tl vaniljasokeria

1 dl kidesokeria

1 tl kanelia

1 kananmuna

Itse laitoin täytteen lisäksi väliin rasiallisen appelsiinimarmeladia. Rullaaminen oli vähän vaikeaa kun ainekset olivat niin vetelät, eli ehkä marjat, pähkinärouhe, suklaarouhe tms. toimii sikäli paremmin. Marmeladilla tuli kyllä tosi hyvä ja se antoi myös kosteutta kakun sisälle!

- Tee taikina kuten pullataikina, anna kohota 1 tunti.

- sekoita täyte

- vaivaa taikinasta ilmat pois ja levitä se jauhoitetulle alustalle suorakaiteen muotoiseksi

- levitä täyte taikinalle, lisäksi halutessasi muuta täytetettä. Rullaa kiinni ja leikkaa leveiksi paloiksi.

- asettele rullatut palaset irtoreunaiseen vuokaan ja anna kohota vielä n. 30 min. Paista 200 ´C n. 25 min tai kunnes pinta on kauniin värinen. Koristele halutessasi sulalla suklaalla tms.