Tätä reseptiä on nyt kinuttu niin paljon, että laitan sen tänne. Ehkä kadun myöhemmin kun kukaan ei enää kutsu mua ja muffinseja kylään, kun voivat tehdä niitä itsekin.

Perusohje on suklaamuffinsien, mutta jättämällä suklaarouheet pois, saa tällä ohjeella tehtyä vaikka minkämoisia herkkumuffineja -vaihtele täytteitä ja päällisiä oman maun mukaan! Itse olen lisännyt erilaisia makusiirappeja taikinaan, marjoja, jne. Päällystämisessäkin on vaan mielikuvitus rajana!

SUKLAAMUFFINIT (12 KPL)   


200g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
100g voita tai margariinia
 2½ dl sokeria
2 munaa
2 valkuaista
 2 dl piimää (tai maustamatonta jogurttia)
strösseliä tms. koristeita


   1. Säädä uuni 200 asteeseen. Jos ei ole paperimuotteja,voitele muffinipelti.
Suosittelen käyttämään sekä paperimuotteja että peltiä. 


2. Raasta puolet suklaasta. Hienonna loput murskaksi terävällä veitsellä. 

 
3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita munat ja valkuaiset yksitellen joukkoon. 


  4. Sekoita vehnäjauhot taikinaan ripaus kerrallaan.
 Sekoita joukkoon piimä ja lopuksi vielä suklaaraaste ja puolet suklaamuruista.   


5. Annostele taikina muffinivuokiin niin, että joka vuoka täyttyy vain 3/4 asti.

Ripottele loppu suklaarouhe pinnalle. 


  6. Paista uunissa 15-20 min. Nosta vuoka ritilälle jäähtymään ennen kuin nostat muffinit muoteista.
Ripottele päälle värikkäitä strösseleitä.


  Huom! Strösselit kannattaa laittaa päälle kun muffinit ovat vielä lämpimiä, jotta ne tarttuvat paremmin.
Näissä kuvissa muffinisien päällä on Dr Oetkerin Barbie-koristerouhetta.