Tulin eilen kaupungilta kotiin ja hetken ympärilleni tuijoteltuani päätin että jouluvalojen on aika lähteä. Kipasin kellarikomerolle hakemaan niiden laatikoita. Jotenkin oven avattuani oli sellainen olo, ettei kaikki ollut niinkuin viimeksi siellä käydessäni. Siellä on siis kaamea sotku kaiken kaikkiaan, mutta kun mä käyn siellä aika usein niin tiedän mitä pitäis olla missäkin. Etsin siinä jouluvalojen laatikoita oudosta fiiliksestä huolimatta kunnes yhtäkkiä tajusin! Ylähyllyllä ollut vanha Lundbyn nukkekoti oli kadonnut! Hyllyllä oli vaan peitto, joka oli sen päällä pölysuojana. Mä olin ihan puulla päähän lyöty hetkenaikaa, paniikissa mietin että olenko mä siirtänyt sen viimeksi johonkin.

Sitten kun katsoin lisää ympärilleni niin tajusin että muutakin tavaraa puuttuu. Toisinsanoen, joku on käynyt mun komerolla varkasissa, törkeää! Mietin miten se on mahdollista kun ovessa on kunnon lukko, eikä mitään murtojälkiä. Lopulta tajusin että ovi on nostettu kokonaan saranoiltaan ja sillain päästy sisään. Oven yläkarmin pölyssä näkyi vielä tuoreet sormenjäljet.

Joku ehkä muistaa millainen haloo siitä syntyi kun multa katosi keskieurooppalaisen nuorisohostellin yhteisjääkaapista jogurtti. Siitä voi sitten arvioida miten reagoin kun joku varastaa multa alkuperäiskuosissa olevan retro-Lundbyn. Ja kokonaisen keittiökaluston 60-luvulta, muun muassa. En ollut Lundbyä myymässä, sillä etsin siihen aikakauteen sopivaa kalustoa ja olisin sisustanut sen Village Storen myyjättären asunnoksi. Joutuu Maija nyt sitte nukkumaan kaupan sulkemisajan jälkeen kaupan perunasäkkien välissä, prkele.

Nooh, meistä on moneksi. Toivottavasti omituinen varas edes arvostaa taloa sen verran ettei anna sitä minkään pirjopetterien tuhottavaksi. Rahallista arvoakin tuolla olisi nimittäin ollut..

Joop, sain mä sitten vihdoin ne jouluvalot kerättyä kun sain ensin itseni kerättyä. Piristyi oma mielialakin hiukan kun vaihtoi lumihiutaleet ja männynhavut keväisempiin juttuihin. Löysin viime viikolla Tiimarin alesta kivan vahaliinan. Päätin eilen myös ostaa kimpun tulppaaneja, vaikka vähän kirpaisikin taloudellisen tilanteen ollessa mitä on..

DSC04994.jpgDSC05002.jpgDSC05006.jpg

 

Talvi-ikkuna muuttui kevätikkunaksi.

DSC05009.jpg

Ja Nuorekkuus-somisteet pääsivät eroon lumipalloista ja hopeakoristeista.

DSC05603.jpg

Narsissin hoito-ohje kertoi sen viihtyvän viileässäkin, mutta mua kyllä epäilyttää että se palelee tuolla. Tulispa kevät jo nopeasti, hopi, hopi!

DSC05017.jpg