Vihdoin sain aikaiseksi testailla keväällä hankkimiani saippuatarvikkeita. Päätin aloittaa varovaisesti yhdellä värillä ja yhdellä tuoksulla. En myöskään ottanut paineita saippuapalan ulkonäöstä (niinkuin myöhemmistä kuvista huomaa..).

Ensin vuorasin sopivahkon muotin/astian tuorekelmulla.

Jonka jälkeen sulatin 100g saippuamassaa vesihauteessa. Eli vettä lämpiämään liedelle ja kattilan sisään pienempi astia, johon saippuamassa sulaa kätevästi. Itse käytin metallista leipomiskulhoa, koska se johtaa lämpöä hyvin.

Sitten lisäsin väriä, kunnes seos oli mielestäni kivan väristä. Tämän jälkeen lisäsin varovaisesti Jäätee-tuoksuöljyä, kunnes seos tuoksui tarpeeksi. Tästä ei ole kuvia koska hermoilin niin paljon.

Ja lopuksi sula saippuamassa muottiin. Vaihdoin muotin lennossa pienempään, sillä tajusin alkuperäisen voipaketin olleen liian leveä.

Sitten vaan kärsivällisesti odottelemaan että massa jähmettyy (kivaa varsinkin näillä helteillä).

Ja tadaa! Kesäkeittiön uusi jääteesaippua on valmis:

Tässä vielä tarkempi kuva juustopurkista, jota käytin siis muottina. 100g massasta tuli tuollainen 1,5 cm paksuinen saippuapala. Saippua ei tosiaan ole ihan kauneimmasta päästä, mutta tämä oli ensikokeilu, niin annoin sen itselleni anteeksi. Tuoksu on hyvä kuitenkin!