Francis tulee taloon

Francis, Franci, Ressu, Francipaani, Frankku...rakkaalla lapsella on monta nimeä. :) Tämä oranssi kissaherra tassutteli sydämeeni syksyllä 2004. Olin vihdoin saanut puhuttua avopuolisoni ympäri kissan hankkimiseen, ja selailin Internetin kissapalstoja tuntitolkulla...Vihdoin törmäsin ilmoitukseen, jossa etsittiin kotia alkukeväästä löytyneelle pikkupennulle. Olin jo etukäteen päättänyt, että otan "ihan vaan" maatiaiskissan, ja jos mahdollista, niin värikkään sellaisen. Otin yhteyttä ilmoituksen jättäjään.

1322245.jpg

Francis oli keväällä löydetty vilkasliikenteiseltä maantieltä, kun löytäjäpariskunnan mies oli autoa ajaessaan kiinnittänyt huomionsa keskiviivaa pitkin juoksevaan pikkuiseen "oravaan". Kun oranssi kasa sitten todettiin kissaksi, lähti kissojen ystävä heti hakemaan kotoaan kuljatuskoppaa, ja takaisin tielle maanittelemaan pentua kyytiin. Pienen taistelun jälkeen pentu oli matkalla kohti parempaa tulevaisuutta, eikä koskaan selvinnyt, miksi niin pieni kissanpentu toikkaroi yksinään autotiellä "keskellä ei mitään". Pariskunta ei voinut pitää pentua itse, sillä talossa oli jo kissa jos toinenkin, vaan päätti laittaa kissasta ilmoituksen netin lemmikkipalstalle.

Ekat viikot ennen kissan saapumista olivat jännittävät. Olin etukäteen saanut tietoja kissasta ja sen mieltymyksistä. Silti tuntui siltä, kun olisin vähintään odottanut adoptiolasta ulkomailta! Vietin tuntikausia eläinkaupassa pohtimassa oikeanlaista kissanhiekan koostumusta ja vertailemassa kiipeilypuita keskenään. Mies alkoi jo epäillä koko kissaprojektin järkevyyttä, kun en meinannut kelpuuttaa ensimmäistäkään kissanvessaa (niitä on aika vaikea saada sopimaan muuhun sisustukseen...). ;) Lopulta kaikki oli valmista uuden perheenjäsenen tulolle!

Kissan meille luovuttanut pariskunta halusi ehdottomasti tuoda kissan meille itse, vaikka asuivatkin kaukana. Samalla he näkisivät millaiseen taloon kissa tulee. Fair enough. Kokonainen ilta siinä sitten istuttiin ja katsottiin kun pikkuinen "Emma" tutustui uuteen kotiinsa.

1322240.jpg

Nimestä

Kissaa oli löytymisensä jälkeen kutsuttu Emmaksi. Jonkin ajan kuluttua selvisi, että kyseessä onkin poikapentu. Mietin kissalle uutta nimeä jo ennen sen saapumista, mutta päätin sitten että eiköhän se sitten itse kerro, kuka on. Ja niin siinä kävikin! :) Kissan meilletulon aikoihin uutisoitiin USA:ssa riehuvasta hurrikaani Franceksesta, ja hetken loppumatonta rallia katsottuani totesin, että tuohan on kun se hurrikaani jenkkilässä. Eli Frances. Mutta kun kissa kerran oli poika, nimi vääntyi Francikseksi.

1322246.jpg

..jatkuu...